Kis Fekete

Az 5 legmenőbb manikűr trend az idei évre

A francia manikűr ugyan szép és örök divat, a körömdíszítés terén minden szezonra jut pár extrább trend, amik mellett kár lenne szó nélkül elmenni. Jó hír, hogy az idei évre több különböző irányzat is utat tört magának, így biztos, hogy mindenki talál a saját stílusához közel állót.

A köröm hosszát nézve az egészen rövid és az extra hosszú egyaránt divatos, de ebben szerintem – mint sok minden másban is – valahol az arany közép út a legjobb választás. Ha mégis a hosszú mellett teszed le a voksod, a “koporsó” formájú a legnagyobb trend.

rovidkozepkoporso2
< >
koporsó (coffin) formájú, extra hosszú

A díszítés terén 5 meghatározó irányzat lesz tetten érhető. Van közöttük olyan, amit az előző szezonból örököltünk és van ami most tör igazán elő. Általánosságban elmondható, hogy a matt és fémes felületek variálása abszolút nyerő. A geometrikus rajzolatok, rátétek és minták szintén népszerűek, a kérdés csak az, hogy mennyire akarod őket variálni.

 

1.

Negatív tér manikűr

 

2016-ban továbbra is tartani fogja magát ez a trend, ami a minimalista irányzat kedvelőinek jó hír. Vannak nagyon egyszerűen elkészíthető változatai is, amikért nem kell egyből manikűröshöz sem rohanni. Ilyen a lent látható is. Lényege, hogy a matt alapszínre (érdemes kimondottan matt hatású lakkot, ennek hiányában mattító réteget használni) viszel fel egy egyszerű vonalat valamilyen fémesen csillogó színnel, az extra hatás kedvéért pedig ezt a vonalkát felturbózod egy kis csillámos réteggel.

KOROM1KOROM2KOROM3KOROM4
< >

Persze lehet ebből ennél extrább változatokat is készíteni, közös jellemzőjük, hogy különböző, általában geometirkus formájú alakzatokat hagynak “üresen” a körmön. Továbbá ide sorolnám a színes francia manikűrt is, aminél a köröm végét nem fehér, hanem valamilyen élénk színnel festik ki.

negativ5negativ4negativ3negativ2negativ1
< >

Mindehhez persze számtalan köröm sablon áll a rendelkezésre, amik segítségével kialakíthatóak a minták.

 

2.

Matt körmök

 

Szintén nem új trendről van szó, így ha korábban feltankolták matt színekből, bátran használhatod őket továbbra is. 🙂 De beszerezhetsz egy mattító hatású fedő lakkot is. Festheted teljesen mattra a körmeidet, de szuper jól néz ki szerintem, ha az árnyalat fényes változatával kombinálod egy-egy körmödön vagy valamilyen csillámos rátétet használsz. Ehhez a manihoz sötét árnyalatot javaslok, annál jobban kijön a matt hatás. A színátmenetes ebből nálam abszolút kedvenc!

matt5matt4matt3matt2matt1
< >

 

3.

Fröcskölt körmök

 

Nulla kézügyesség esetén érdemes kipróbálni, de előre szólok, elég pancsos elkészítése van. Röviden a lényege, hogy egy (általában matt) alapszínre egy vagy több más színnel össze vissza ráfröcskölsz, ráfújsz vagy rácsepegtetsz lakkot és hagyod megszáradni. Minél kontrasztosabbak a színek, annál látványosabb lesz az eredmény. (Ha nem megy vagy ennyit nem akarsz vele szórakozni, választhatsz körömmatricákat is, amikkel lényegesen leegyszerűsödik az elkészítési folyamat.)

froccs5froccs4froccs3froccs2froccs1
< >

A fröcskölt minta felviteléhez a diy tippek szerint választhatsz szívószálat vagy levágott fejű fültisztító pálcikát amikkel ráfújhatod a színt, de akár egy kiszuperált fogkefével is maszatolhatsz. A körömágy leragasztása mindegyik esetén erősen javasolt 🙂

froccsminta3froccsminta2froccsminta1
< >

 

4.

Fémes csillogás

 

Az arany, ezüst vagy épp bronzos színű, csillogó manikűrök szintén nagyon népszerűek lesznek. Aki szereti az erősebb színeket, de mégsem akar sötét árnyalatot hordani, remek választás lehet egy fémes hatású körömszín.

femes4femes3femes2femes1
< >

Ha túl soknak találod, hogy a teljes körmödön használd, bátran kombináld matt színekkel vagy a szintén már bemutatott negatív tér stílussal.

femes7femes6femes5
< >

Egy jó kis ötlet a fémes körömdíszítésre:

otlet1otlet2OTLET3otlet4OTLET5
< >

5.

Texturált felszín

 

A 3D-s köröm szintén nagy népszerűségnek fognak továbbra is örvendeni. Lényegük, hogy a körömlakk vastagságában eltérések vannak, így a felszín nem egyenletes. A kötött pulcsik mintájától a sima hálós rajzolatig számtalan látványos manikűr közül választhatunk.

text5text4text3text2text1
< >

Ha kíváncsi vagy rá, hogy az esőcseppes manikűrt hogyan tudod elkészíteni, nézd meg ezt a videót:

 

 

Forrás: 1, 2, 3,

2016_FB_kovess

2016_FB_kovess

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!