Kis Fekete

Egy dolog, ami nélkül neki se állj körmöt lakkozni

Első alkalommal a körmömet valamikor a tinikorom elején, kábé 12 évesen lakkoztam ki. Emlékeim szerint unokatesóm “vitt bele a rosszba” – na nem mintha annyira vinni kellett volna. 🙂 Imádtam az erős színeket, a bordótól a citromsárgáig volt minden, még hibajavító-fehér is, mert egyszer azt gondoltuk mekkora poén azzal kifesteni a körmünket a szünetben. És azok az acetonos lemosók! Legalább olyan jót tehettek a körmeinknek, mint a hibajavító.

korom

A színes körömlakkokat azóta is szeretem, csak az a gondom velük, hogy túl hamar kezdenek el kopni és sajnos annyi időm már nincs házi manikűrre, mint régen. Épp az időhiány miatt felejtem el én is sokszor azt az alapvető lépést, amit minden alkalommal be kellene iktatni, még a szín felvitele előtt.

És ez nem más, mint az A-L-A-P-O-Z-Ó R-É-T-E-G.

Jól érzem, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ebbe a hibába esik? Pedig több előnye is van ám annak, ha szánunk rá időt!

basecoat

1. védi körmünket a körömlakk káros hatásaitól. Olyan réteget képez a köröm felszíne és a lakk között, ami engedi lélegezni körmünket és nem hagyja, hogy a lakk színe beleivódjon a körömbe és elszínezze azt.

2. Pluszban még ápolhatjuk is vele körmünket, ha olyan típust választunk, amiben E vitamin, protein vagy kalcium is van az összetevők között. Ettől körmünk erősebb lehet, kevésbé lesz hajlamos a töredezésre.

Persze a tökéletes manikűr nem csak ennyiből áll. A teljes szeánsz 9-10 lépéses (épp hol olvasod) és bizony időigényes is. Néha azonban érdemes rá időt szakítani legalább az elejére, hogy ha lakkozásra nincs is időnk, körmeink natúran is szépek és ápoltak legyenek.

diymanicure

 

Lépések

 

1. Körömvágás, lehetőleg körömcsipesszel vagy körömvágó ollóval

2. Körömreszelés, forma kialakítása

3. Körömágy puhító olaj/krém bemasszírozása.

4. Áztatás

5. Felpuhult körömágy finom visszatolása, formázása rózsafa pálcikával (ha túl sok felesleges bőr lenne, nagyon óvatosan vágd le körömvágó ollóval)

6. Köröm felszínének letisztítása puha körömreszelővel, polírozás a sima felszínért

7. Kézkrémezés

8. Alapozó réteg felvitele

9. Körömlakk, minták felvitele

+1: A bőrre esetlegesen rákent körömlakk eltávolítása.

Fotók: 1, 2

 

2016_FB_kovess

2016_FB_kovess

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!