Kis Fekete

Az első eljegyzési gyűrű, amit Karl Lagerfeld tervezett

Nem sok dolog van, amit Karl Lagerfeld, a divatcézár még ne tervezett volna. Bútorok, kólás üveg, plüssök vagy épp kisállat ruhák már egyaránt fűződnek a nevéhez – persze a ruhákon és kiegészítőkön túl. Épp ezért egész meglepő volt számomra, hogy pont az eljegyzési gyűrű az, ami eddig kimaradt a sorból. A hiánypótló szépségeket Frederick Goldman… Tovább »

Ha csak egy ékszert veszel a nyárra, ez legyen az!

Ékszerből sosem elég, egy-egy új szezon kezdetén pedig hatványozottan is felmerül a kérdés: Milyen kis csillogó kiegészítőt érdemes beújítani? Már mondom is a választ: ha igazán trendi akarsz lenni, akkor nem másra, mint egy merev nyakláncra, egészen pontosan egy fém nyakperecre van szükséged, ha pedig biztonsági lánccal is ellátott, az plusz pontot ér. Bizony, ez… Tovább »

Ezzel lepd meg Anyukádat a hétvégén

Nem hiszem, hogy nagy újdonságot mondok azzal, hogy Anyukánk az egyik (talán) legfontosabb ember az életünkben. Jó részt Neki köszönhetjük azt, hogy vagyunk és azt is, hogy milyenek lettünk az évek folyamán. Az én Anyukám minden köszönetet megérdemel, így a legkevesebb az, hogy minden évben – legalább – egyszer, Anyák napján meglepem valamivel. Ez lehet… Tovább »

Új ékszer szentély költözik Magyarországra

Most kaptam a hírt és gondoltam azonnal meg is osztom veletek: pár nap múlva (április 1.)  megnyitja első magyarországi üzletét a divatékszereket gyártó és forgalmazó Cadenzza. A Swarovski cégcsoporthoz tartozó vállalat első hazai üzlete hol másutt, mint Budapesten, a Fashion Streeten lesz. A Cadenzza a világ első multibrand luxus divatékszer forgalmazója, több mint 40 nemzetközi… Tovább »

Gyönyörű ékszerekkel tiszteleg a Chanel divatház Coco Chanel emléke előtt

Az Haute Couture divatbemutatókkal egy időben tárta a nagyközönség elé a Chanel divatház legújabb, 48 darabból álló ékszerkollekcióját. A lélegzetelállítóan szép, gyémántokkal, igazgyöngyökkel, hegyi kristályokkal és zafírokkal díszített kollekció minden egyes darabja Coco Chanel és ikonikus táskája, a 2.55 előtt tiszteleg. Az ékszereket meghatározó steppelt minta ugyanis eredetileg az 1955. február 2-án bemutatott, Coco Chanel… Tovább »

Az ékszer, ami meghódította a sztárokat

Új kis kedvenc lépett a porondra a hírességek körében. Míg tele vannak egyedi cuccokkal és kínosan ügyelnek rá, hogy a partikon vagy más eseményeken ne viseljék ugyanazt, mint más meghívottak (hozzáteszem, azért ez utóbbival nincsenek egyedül), a sztárok körében is vannak felkapott ruhák vagy kiegészítők. Ezek esetében az sem zavarja őket, ha másnak is ugyanolyan… Tovább »

A kortárs művészet és a divat találkozása

A művészetpártolók, műgyűjtők általában festményekbe, szobrokba fektetik pénzüket, de mindenképp valamilyen (zárt) helyhez kötött tárgyba. De mi történik akkor, ha a művészetet egy egészen más szintre emelik és a becses tárgyat bárhová magával viheti a tulajdonosa, akár minden nap? Sőt, még hordhatja is azt! Mint például egy gyűrűt. Az még  igazi műtárgynak számít? Vagy csak… Tovább »

Így tárold ötletesen az ékszereidet

  Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de az én ékszereim halmokban állnak a fiókban és az ékszeres dobozaimban. A sok bizsu valahogy mindig elkeveredik. Jó lenne valami rendszer és persze az is, hogy az egész ne csak szép legyen, hanem még talán átlátható is, hogy amikor a reggeli kapkodásban az adott napra tervezett… Tovább »

Újra divatos nagyanyáink kedvenc kiegészítője

Az elmúlt jó pár évben az, ha valaki brosst hordott sokkal inkább volt különcködést, a trendekkel való szembe menés, mint a divatosság ismertető jegye. Megláttál egy szép darabot belőle valakin és már érezted is a naftalin szagát, igaz általában a korosztály is inkább azok közül került ki, akik ilyen módon próbálják a rég nem használt… Tovább »

Karácsonyi könnyedség

El kell áruljam Nektek, roppant büszke vagyok magamra. Sikerült időre befejeznem az ajándékok becsomagolását, megsültek a bejglik, feldíszítve a lakás. Huhh! Mára már csak az ünnepi vacsi maradt és a pici fánk feldíszítése. Jó kis nap lesz ez a mai:) Észrevettétek? A szabadidő és pihenés fogalma furcsa mód pont az ünnepek alatt veszik a semmibe,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!